Wandelgids GR16 Sentier de la Semois | GR Sentiers (9782930488349)


- ISBN / CODE: 9782930488349 

- Editie: 2015 

- Aantal blz.: 120 

- Uitgever: GR Sentiers 

- Soort: Wandelgids 

- Taal: Frans


Beschrijving

Franstalige wandelgids met een beschrijving van de GR 16. De route is ingetekend op topografische kaarten 1/50.000 en nauwkeurig beschreven. De gids bevat bovendien toeristische informatie, gegevens over openbaar vervoer, bevoorrading en overnachting.

Une des plus caractéristiques aussi: à vol d'oiseau, seulement quatre vingt kilomètres séparent sa source, à Arlon, de sa confluence avec la Meuse, à Monthermé. Mais le cours d'eau, sage en son début dans les douces collines marneuses de la Lorraine belge, devient de plus en plus capricieux en se frayant un chemin dans les schistes ardennais, à tel point qu'en d'innombrables méandres, il développe une longueur de près de deux cent vingt kilomètres! Cette sinuosité légendaire a inspiré au romancier Adrien de Prémorel le titre de « Reine des Méandres ».

Et le GR 16 Sentier de la Semois est certainement l'un des plus beaux itinéraires qu'un randonneur puisse parcourir en Belgique! D'Arlon à Monthermé, il fera étape à Florenville et à Bouillon ainsi que dans de nombreux petits villages caractéristiques où il sera , toujours bien accueilli.

La rivière sera toujours proche, soit que le sentier « blanc et rouge » sinue sur les rives au fond de la vallée, soit qu'elle se fasse contempler du haut des nombreux belvédères aériens: roche de l'Écureuil ou de Pinco, tombeau du Chevalier ou du Géant, point de vue sur Frahan depuis le village perché de Rochehaut...

Bonnes randonnées dans cette magnifique vallée de la Semois!

CONTENU DES TOPO-GUIDES:

- description de l'itinéraire

- distances et dénivelés

- explications touristiques

- gares et arrêts d'autobus, avec les numéros des lignes

- ravitaillement, cafés

- hébergements

- photos

- carte générale au 1:250.000

- cartes au 1:50.000 avec le tracé


MEER INFO

De Semois is beslist een van de mooiste rivieren in Wallonië. Het GR 16 pad volgt de rivier van de bron in Aarlen tot de monding in de Maas bij Monthermé. In vogelvlucht bedraagt de afstand amper 80 km, maar de 'koningin van de meanders' doet er 220 km over om haar einddoel te bereiken. GR 16 volgt de rivier zo'n 200 km, meestal van dichtbij, zowel langs de oever als hoog boven de vallei.

Vergis je niet, na een rustige eerste helft wordt de tocht behoorlijk avontuurlijk en inspannend, maar je geniet wel van de mooiste panorama's en paden die Wallonië de wandelaar te bieden heeft.

Vanuit Aarlen zie je de Semois veranderen van een braaf waterloopje in het zacht heuvelend landschap van Belgisch-Lotharingen tot een uiterst grillige diep in de Ardense schistheuvels ingesneden rivier. De route loopt over Florenville en Bouillon via tal van typische dorpen en plaatsjes. Nog voor Jamoigne krijg je de eerste meanders te zien en bij Chiny loopt de rivier al in een heuse vallei met uitzichtpunten zoals de Roche de l'Ecureuil, Pinco en Bohanan. Geniet in Florenville van een frisse Orval en hou even halt in Chassepierre met zijn onderaardse gangen. Met zicht op het indrukwekkende viaduct van Conques gaat het langs steeds avontuurlijker paden naar een uitzicht op de langgerekte Riddergraf meander. Langs Dohan belanden we onder de trotse ridderburcht van Bouillon. De Reuzengraf meander is een van de mooiste panorama's in België, en wie zou de spannende laddertjestocht naar Rochehaut en de Crêtes de Frahan willen missen?  Met heel wat klim- en daalwerk gaat het langs Vresse en Membre-sur-Semois naar Bohan en de Franse grens. In Frankrijk zijn de Roche aux Corpias en de Roc la Tour nog enkele klassiekers voor je het eindpunt Monthermé in de Maasvallei bereikt.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Sentier de la Semois GR16 Arlon/Monthermé

  • Merk: Topo-Guide
  • Model: GRF.16
  • Beschikbaarheid: 2
  • 18,50 €

  • Excl. BTW: 17,45 €