• AIRCONTACT 50+10 liter SL, emerald-titan

Aircontact 50 + 10 SL Artikel 

nummer 33432-2404


DETAILS

De stabiele trekkers voor ontdekkingsreizen zijn nu nog praktischer: hun verwenning voor de rug en de meesterlijke uitvoering maken hen tot een comfortabele transportkoffer en ook tot een stevige proviandkist of een overzichtelijk  toerustingkamp – dat door de nieuwe frontale opening nog beter gesloten kan worden. Met de beweeglijke Vari Flex heupvinnen, het Vari Quick systeem en het X-frame zijn ze uitgerust met een draagsysteem voor gemiddelde tot grote gewichten, dat stabiliteit, hoge flexibiliteit en optimale gewichtsoverbrenging verenigt. Bovendien past het Aircontact systeem zich door de verbeterde plaatsing van de rugbekleding uiterst comfortabel aan de rug aan en optimaliseert ook nog de uitstekende ventilatie rondom. De SLmodellen zijn speciaal op de vrouwelijke anatomie afgestemd.

Details:

• Nu nieuw met frontale opening om snel bij dieper zittende bagage te kunnen

• krachtensparend draagcomfort door de anatomisch voorgvormde Vari Flex  heupvinnen die de complexe bewegingen volgen (twee-maal versterkt bij 65+10

en 75+10)

• precieze gewichtscontrole door de compressieriemen aan de heupvinnen

• de Pull-Forward heupgordelsluiting kan men bij zwaardere lading ook gemakkelijk strak aantrekken

• de stabiele aluminiumstangen met meerkamerprofiel aangebracht in X-vorm, brengen het gewicht over op de heupgordel

• verstelbare riemen met twee bevestigingspunten

• zijdelingse soufflétassen zijn compatibel met drinksysteem

• kaartenvak opzij

• ergonomisch gevormde hoofdvorm en deksel met compressieriemen voor de positiebevestiging geven het hoofd bewegingsvrijheid

• twee daisy chains

• dekselvak

• grote, invoegbare opbergvakken opzij

• deksel met bevestigingslussen

• ritstas aan de heupgordel

• buitenvakken voor tentstokken

• stok- en pikkelhouder

• dubbele bodem

• geïntegreerde, afneembare regenhoes


OVERZICHT

- Gewicht: 2500 g

- Volume: 50 + 10 liter

- Maat: 79 / 35 / 26 (H x B x D) cm

- Materiaal:

- Deuter-Duratex

- 330D Micro Rip Pro 6.6


RUGSYSTEEM

Deuter Aircontact System

1 Bij dit lichaamscontactsysteem is de rugbekleding van speciaal, luchtdoorlatend schuim. Door een pompeffect wordt bij iedere beweging een luchtcirculatie teweeggebracht. Resultaat: 15% minder zweten dan bij een traditionele rugzak. Bij de ACT Lite Serie ontstaat door de parallelle plaatsing van de bekleding een extra ventilatiekanaal. De verbeterde plaatsing van de bekleding bij de Aircontact modellen is volledig afgestemd op een comfortabele gewichtsverdeling.

2 Hoofdvorm garandeert bewegingsvrijheid dankzij een ergonomische snit (Aircontactmodellen vanaf 50+10 SL).

3 Verstelbare riemen maken een exacte positie van de rugzak mogelijk. Door een speciale „Triglide“ gesp kan men de positie van de verstelbanden aan de schoudergordel gemakkelijk verplaatsen. Bij de Aircontact modellen vanaf 50+10 SL kan men bovendien, al naargelang de instelling van de ruglengte, door twee op verschillende hoogte geplaatste fixeerpunten een optimale hoek van de verstelbare riemen behouden.

4 Anatomisch voorgevormde schouderbanden met 3D AirMesh bekleding.

5 Vari Quick Systeem voor een eenvoudige aanpassing aan iedere ruglengte.

6 Het anatomisch gebogen X-Frame bestaat uit gekruist geplaatste aluminiumstangen. Dit flexiebel en toch stabiel draagsysteem geeft mee met alle lichaamsbewegingen en brengt het gewicht op de heupband over.

7 De anatomisch gevormde heupvinnen bestaan uit meerdere lagen. Voor een hoog draagcomfort bevindt zich aan de binnenzijde een zacht schuim met 3D Air Mesh bekleding. Het stevige schuim van de buitenlaag modelleert de anatomische vorm en brengt het gewicht over op de heupen. Zijdelingse compressieriem aan de vinnen regelen de gewichtsverplaatsing en verhogen de stabiliteit. Bij de compacte ACT Lite vinnen is deze bilaminaatstructuur geoptimaliseerd tot een synthese van reductie en overbrenging van het gewicht. De voor zwaardere lasten ontworpen Aircontact modellen maken door hun extra kunststofversteviging tussen de schuimlagen stabiliteit en gewichtoverbrenging optimaal.

8 De Aircontact modellen zijn uitgerust met het Vari Flex systeem, waarbij de met veel zorg geconstrueerde heupvinnen beweeglijk zijn aangebracht. Op soevereine wijze volgen de Vari Flex heupvinnen daardoor complexe lichaamsbewegingen. Zo kan men moeilijke wegpassages bedwingen zonder het evenwicht te verliezen – wat vooral bij grote gewichten belangrijk is.


SL Women's Fit System

1 Aan beide zijden zacht afgeboorde randen (Soft-Edge), kleinere gespen en zeer smal uitlopende uiteinden van de riemen voorkomen dat de SL-schouderriemen onder de oksels schuren of op de borststreek drukken. Tegelijk werd mogelijkheid om de borstgordel aan te passen geoptimaliseerd, want voor vrouwen is het belangrijk dat de borstgordel ver naar boven kan verschoven worden.

2 Het typisch vrouwelijke van de SL-rugzakken blijkt reeds uit de ruglengte: gemiddeld hebben vrouwen een niet zo lange rug als mannen. Het draagsysteem van de SL-modellen is daarom iets korter gemaakt dan bij de Deuter standaardrugzakken. De SL-modellen zijn daarom vaak ook geschikt voor mannen met een korte ruglengte. Hoge, ontlastende gordels zorgen er daarbij voor dat de lading vrouwvriendelijk dicht bij de schouders kan getrokken worden.

3 Deze kegelvorm wordt bereikt door het schuin naar boven gebogen aanzetpunt en de gewelfde vorm van de SL-heupvinnen. Samen met een smallere aanzet van de heupvinnen maakt dit een volledige aanpassing mogelijk. Bij rugzakken met een groter volume vergemakkelijkt het „pull-forward“ heupgordelsysteem vooral bij vrouwen het vastmaken van de gordel.

4 Omwille van de kleinere schouderbreedte bij vrouwen liggen de SL-schouderriemen, door een scherpere aanzethoek, dichter bij elkaar, om afglijden te vermijden.

5 Een kenmerk van de SL-rugzakken zijn de bijzonder smal gevormde en korte schouderriemen.

6 Om perfect te kunnen aansluiten bij de vrouwelijke heup, met haar scherper uitgesproken hoeken, heeft de gesloten heupgordel een conische vorm.

7 De pasvorm van onze rugzakken oriënteert zich op de gemiddelde sportieve lichaamsbouw. Daar niet iedereen aan deze norm beantwoordt, kunnen vrouwenmodellen heel goed passen voor heren en herenmodellen voor vele vrouwen aangenaam om dragen zijn. Juist bij rugzakken met een groot volume komt het op de perfecte positie aan. Daarom kan men Vari-Quick  schouderriemen op standaard Deuter rugzakken en kinderdragers

8 met slechts enkele handgrepen vervangen door SL-riemen, indien de riemen van de originele uitrusting niet passen. Omgekeerd kan men SL-riemen van SL-rugzakmodellen vervangen door normale Vari-Quick schouderriemen die geschikt zijn voor een krachtiger gebouwd bovenlichaam.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

AIRCONTACT 50+10 liter SL, emerald-titan

  • Merk: Deuter
  • Model: 33432-2404
  • Beschikbaarheid: 1
  • 229,95 €

  • Excl. BTW: 190,04 €